DIA MUNDIAL DE LA DIVERSITAT CULTURAL

BON DIA NINS I NINES!


AVUI ÉS EL DIA MUNDIAL DE LA DIVERSITAT CULTURAL, I QUÈ VOL DIR AIXÒ? IDÒ QUE HEM D'APRENDRE A RESPECTAR A TOTES LES PERSONES PER IGUAL, VENGUIN D'ON VENGUIN, SIGUIN COM SIGUIN, PENSIN COM PENSIN...


I PER CELEBRAR AQUEST PRECIÓS DIA VOS PROPOSAREM ALGUNES ACTIVITATS I RECURSOS.


AQUEST CONTE PRECIÓS QUE XERRA DE LA DIVERSITAT D'UN POBLE:


https://www.youtube.com/watch?v=ICVoZGoF65c


COM JA SABEU, NO TOTES LES PERSONES SOM IGUALS. HI HA DIFERENTS COLORS DE PELL, DIFERENTS COSTUMS SEGONS EL PAÍS DE NAIXEMENT, DIFERENTS MANERES DE VESTIR, DIFERENT MÚSICA.... PERÒ TOT I AIXÍ,TOTES LES PERSONES SOM IGUALS, TENIM TOTS I TOTES DOS ULLS, UN NAS, UNA BOCA, DOS BRAÇOS, DUES CAMES, UN CORET... PER AIXÒ ÉS MOLT IMPORTANT RESPECTAR-NOS ELS UNS ALS ALTRES.


MIRAU, VOLEM COMPARTIR ALGUNS EXEMPLE DE MÚSIQUES D'ARREU DEL MÓN, TOT I QUE N'HI HA MOOOOOLTES MÉS:


AFRICANA:LATINOAMERICANA:JAPONESA:


LES CASES ARREU DEL MÓN TAMBÉ SÓN MOLT DIFERENTS:

TAMBÉ TENIM MOLT INTEGRAT DINS EL NOSTRE DIA A DIA RECEPTES DE CUINA QUE PROVENEN D'ALTRES PAÏSOS DEL MÓN COM PER EXEMPLE: LES CREPES QUE SÓN FRANCESES, ELS BURRITOS QUE SÓN MEXICANS, LA PIZZA QUE ÉS ITALIANA, EL COUS - COUS QUE ÉS MARROQUÍ... AQUÍ VOS DEIXAM UNA PÀGINA AMB RECEPTES INFANTILS DE DIFERENTS PAÏSOS DEL MÓN PER SI UN DIA VOLEU AJUDAR AL PAPÀ, MAMÀ, PADRÍ, PADRINA... A FER UN DINAR D'ALGUNA ALTRA BANDA DEL MÓN:


https://www.guiainfantil.com/articulos/alimentacion/recetas/recetas-para-ninos-por-paises-los-platos-mas-populares/


TAMBÉ VOS VOLEM PROPOSAR ALGUNES MANUALITATS QUE SÓN TÍPIQUES D'ALTRES PAÏSOS COM PER EXEMPLE:


 • FER UN CONILLET D'ORIGAMI, L'ORIGAMI ÉS TÍPIC DEL JAPÓ:


 • PINTAR-VOS UNA MÀSCARA DE CATRINA, TÍPICA MEXICANA. SEGUR QUE SI HEU VIST LA PEL·LÍCULA DE "COCO" LA RECONEIXEREU AVIAT:
 • FER UN CAPELL TÍPIC XINÉS:
 • UNA MÀSCARA DE DRAC XINÉS:


Chinese Dragon Faces Ideas Of Paper Plate Dragon Crafts. #paperplatecrafts #paperplatecraftsforkids #kidscrafts #animalcrafts #simplecrafts #diyproject

MATERIAL:

 1. UN PLAT DE CARTRÓ

 2. PINTURES (TEMPERES, RETOLADORS, CERES...)

 3. TISORES

 4. BARRA DE COLA

 5. ELÀSTIC O PAL ABAIXALLENGÜES

AQUÍ VOS DEIXAM LA PLANTILLA:


template


 • KOINOBORIS, TÍPICS JAPONESOS AMB APARENÇA DE CARPA I QUE ELS  JAPONESOS PENGEN COM A DECORACIÓ EL DIA DELS NINS I NINES (5 DE MAIG) PER FER UN HOMENATGE A LA INFANTESA:

Carpas japonesas en Manualidades infantiles para bebés, niños y niñas

MATERIALS:

 1. TUBS DE CARTRÓ

 2. PAPERS DE COLORS

 3. TISORES

 4. BARRA DE COLA


LES ESCATES LES PODEU FER FENT CERCLES I AFERRAR-LOS D'UN EN UN O BÉ PINTANT AQUESTA PLANTILLAI PER ACABAR, COMPARTIR-VOS UN POEMA PRECIÓS QUE XERRA DEL RESPECTE, DE LA SOLIDARITAT, DE L'EMPATIA...COM VEIS, DE CADA PAÍS PODEM TREURE COSES MERAVELLOSES AL IGUAL QUE LES PERSONES QUE VIUEN EN ELL, PER AIXÒ COM MÉS PERSONES CONEIXEU, MÉS MANERES DE FER I DE SER, MÉS COSTUMS I TRADICIONS... MÉS APRENDREM!!!


FINS DEMAAAÀ!!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada